Sofie Andersson som är konsultchef på rekryteringsföretaget Experis föreläser om vad man ska tänka på när man söker jobb, utformning av CV, personligt brev, hur arbetsmarknaden ser ut för unga. Sofie kommer också berätta hur en rekryteringsprocess går till och hur företaget Experis arbetar. Sofie kommer också berätta om Experis Young, ett traineeprogram som främst riktar sig till den som har avslutat sina högskolestudier men kan vara högintressant för elever som har planer på att studera vidare.

Om Experis
Experis arbetar med rekrytering och konsultverksamhet inom kvalificerad kompetens, från chef- och ledningsnivå till specialistfunktioner inom framför allt IT, ekonomer, ingenjörer och ledarskap. Experis har årligen cirka 1 600 konsulter ute i uppdrag över hela landet. Vi finns på över 50 kontor runt om i Sverige och är en del av ManpowerGroup.

Experis hjälper kunder och kandidater att möta utmaningarna med the Human Age, där kampen om talanger och kompetenser ökar stadigt. Med en tydlig differentiering arbetar Experis Kandidatspecialister via vårt nationella Karriärnätverk med att attrahera efterfrågad kompetens för att möta våra kundernas ökade efterfrågan på kompetens och innovativa lösningar.

Experis Young är lite som ett traineeprogram, men på många sätt mycket bättre.

För det första är inträdeströskeln mycket lägre, eftersom arbetsgivaren inte anställer dig i utgångsläget. När du sedan väl är på uppdraget har du tid på dig att visa vad du går för. Du har dessutom tillgång till din egen karriärcoach i form av din konsultchef på Experis. Din konsultchef har som uppdrag att hjälpa dig att lyckas, att du ska få ett så bra jobb som möjligt både idag och i framtiden.

Det du framför allt får genom Experis Young är en rak och snabb väg till drömjobbet.

– Det finns många bra anledningar att bli en ”Young”:
– Uppdrag på attraktiva kundföretag
– Ovärderlig erfarenhet från branschen
– Coaching under uppdraget
– Möjlighet att växa in i uppdraget och visa din fulla potential
– Nätverk av nya kollegor
– Löpande karriärsamtal
– IT Academy
– Fri tillgång till 4500 interaktiva utbildningar
– Friskvårdsbidrag
– Förmånliga försäkrings- och pensionslösningar
– Konsultträffar utanför arbetstid
– Lokala erbjudande på restauranger och sport-arrangemang

 

Vill du boka den här föreläsningen?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med bekräftelse så fort som möjligt.

Beskriv kort i vilket sammanhang du vill boka aktiviteten.

Ett samverkansprojekt mellan den kommunala gymnasieskolan och Affärsplan Eskilstuna.