Utbildningar i Eskilstuna

Här hittar du länkar till utbildningar i Eskilstuna som är riktade till elever som gått ut gymnasiet.

Komvux – Eskilstuna kommun erbjuder olika typer av vuxenutbildningar inom Komvux. Du kan till exempel läsa enstaka kurser på grundläggande- och gymnasial nivå, lära dig svenska på sfi eller läsa en hel yrkesvuxutbildning.

Eskilstuna folkhögskola – Här möts olika människor, kulturer och intressen. Hos oss kan du läsa upp dina betyg på allmän kurs, du kan studera konst, återbruksdesign eller yrkeskurser som elev- och lärarassistent, sommarkurser och mycket mer!

MDU – Mälardalens Universitet – Ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid.

Yrkeshögskoleutbildningar matchar de krav som företagen ställer på yrkesrollerna och de får bara finnas om arbetsmarknaden har ett faktiskt behov av den kompetens som utbildningen ger. Som studerande blir du därför mycket anställningsbar och cirka nio av tio har jobb efter examen.

Kunskapscompaniet – Kunskapscompaniet Ankaret AB erbjuder vuxenutbildning inom Yrkeshögskola, Yrkesutbildning (Komvux och Arbetsförmedlingen).

Astar  – Vi på Astar vet att du har en yrkestalang inom dig. På våra utbildningar är målet att utveckla den och göra dig till en stjärna inom ditt yrke. Astar ger dig med andra ord stora möjligheter till jobb. Genom din utbildning hos oss kommer du att växa som person och ha riktigt roligt under tiden tillsammans med andra deltagare och våra engagerade lärare.

Movant – Från jobbdröm till drömjobb – våren 2021 öppnade Movant upp portarna i Eskilstuna. Här har vi olika yrkesutbildningar via Komvux såsom elektriker , larm- och säkerhetstekniker., fastighetsskötare, målare, träarbetare och bygglärling. Varmt välkommen till Movant!

Teknikhögskolan erbjuder eftergymnasial utbildning för företag och privatpersoner. Vi är en auktoriserad yrkeshögskola genom Almega Utbildningsföretagen som en del av Sveriges största privata yrkeshögskoleaktör och norra Europas största utbildningsföretag.

Ett samverkansprojekt mellan den kommunala gymnasieskolan och Affärsplan Eskilstuna.