Jobbcoachen

Här kan du som elev hitta länkar till hur du skriver cv, tips på hur du söker ditt första jobb, hur du gör en lyckad videoansökan och vad ska du tänka på vid en anställningsintervju.

Tips hur du skapar ditt CV, personligt brev och mycket annat.

 • CV-kungen.se lär dig att skapa professionella cv-mallar som testats i praktiken och som följer de exakta ”cv-regler” som arbetsgivare vill ha. Lätta att använda. Klar på ett par minuter. Testa gratis!
 • CV-mallen.se ger dig förutsättningar att skapa ett CV som sticker ut och ger fler intervjuer, certifierade CV mallar som rekommenderas av rekryterare. Skapa ditt nya CV och ladda ner det på 10 minuter
 • Arbetsformedlingen.se tipsar dig om hur du söker jobbet! Tips om CV, personligt brev och mycket mer.
 • Med CV-Maker Skapar du ditt professionella CV som du kan ladda ner inom 15 minuter.

Poddar om att söka jobb

 • Jobb och karriärpodden, Sveriges radio – En jobb- och karriärpodd för dig som vill få tips & råd av rekryteringsexperter om att söka jobb och karriär. Podden är skapad och producerad av TNG, specialister inom fördomsfri rekrytering och bemanning.
 • Tack för din ansökan – I det här avsnittet av vår jobbpodd diskuterar TNG:s rekryterare allt du någonsin velat veta om CV. De ger tips och råd om vad du ska tänka på när du skriver ditt CV och hur du fångar en rekryterares intresse. Ska ett CV vara snyggt? Bild? Längd? Referenser? Lyssna på podden och ta del av våra rekryterares bästa tips.
 • I podden Fannys Förebilder får vi följa med otroligt intressanta karriärhistorier av framgångsrika kvinnor. Konceptet går ut på att programvärden Fanny intervjuar en gäst i taget och tillsammans går de igenom gästens livshistoria, karriär och små val, som har lett till stora förändringar. Vi lovar, du kommer att bli inspirerad till att förverkliga dina drömmar!
 • Arbetsförmedlingens jobbpodd – I det här avsnittet träffar vi Sveriges arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Hon summerar året som gått och lyfter bland annat fram de överenskommelser under pandemin som underlättat för dig som är arbetssökande. Eva besvarar även era frågor om exempelvis vad hon skulle göra om hon blev arbetssökande idag. Hon berättar också att hon fick nobben när hon sökte jobb på Arbetsförmedlingen. Lyssna på hela avsnittet för att höra mer.
 • Lyssna på Arbetsförmedlingens jobbpodd och få tips i ditt jobbsökande! Jobbpodden bjuder dig på lättsamma och förtroliga samtal varje vecka. Vi bjuder in intressanta gäster som inspirerar och informerar om allt som har med arbete, utbildning, olika yrken att göra och mycket mer. Det kan vara en arbetsgivare, olika experter eller personer som berättar sin historia. Vi hörs!

Filmer

Här kan du söka jobb!

 • Best Bemanning bemannar och rekryterar personal till företag, organisationer och myndigheter i Mälardalen. Vi erbjuder också coachning för människor som behöver hjälp med sitt arbetssökande. Vi har stenkoll på den lokala marknaden och finns på fyra orter: Eskilstuna, Västerås, Köping och Örebro.

Här kan du ladda upp ditt CV!

 • Ladda upp ditt CV på Monster och bli matchad med rätt jobb
 • Låt ditt nya jobb hitta dig registrera ditt CV på Ranstad idag.
 • Ladda upp ditt CV hos Best Bemanning!

Ett samverkansprojekt mellan den kommunala gymnasieskolan och Affärsplan Eskilstuna.